Blog, IT, Weby

Woocommerce a jeho úpravy

Woocommerce je skvělým nástrojem pro stavbu e-shopu na WordPressu. Celosvětově ho používají miliony stránek. Jeho mottem je „Pomůže vám prodat cokoliv. Nádherně.“

To je určitě pravda, má to ale, jako obvykle, několik „ale“. Woocommerce je v základu zdarma a umožní vám provozovat e-shop, to je pravda. Záleží ale na vašich nárocích. Pokud například využíváte jiné nejpoužívanější řešení, totiž builder Elementor, vězte například, že nelze standardně editovat stránku Obchod. Je třeba vytvořit šablonu Products Archive, kterou následně vložíte na stránku e-shopu.

Tato nekooperace mezi dvěma nástroji práci trochu znepříjemňuje. Pokud chcete upravit vzhled svých e-shopových stránek, s Elementorem nezmůžete téměř nic a nezřídka budete muset sáhnout po CSS.

To už pro začátečníky, nebo i mírně pokročilé, nemusí být zrovna ideální a můžou prakticky postupovat metodou pokus-omyl, kdy si vyhledají jednotlivé možnosti nastavení. Nebo rezignují a nechají to tak.

Ne, že by to potom nefungovalo, ale žádný „wow efekt“ se od toho taky čekat nedá.

Existuje řada rozšíření pro Woocommerce, které pomůžou s nastavením nejen vzhledu. Pokud ale budete chtít čerpat z databáze oficiálních rozšíření, vězte, že většina těch opravdu užitečných se platí. A to nikoliv jednorázově, ale ročně. Nejčastější cenovka se přitom pohybuje okolo 70 dolarů za rok. Což může stavbu komplexnějšího e-shopu značně prodražit.

Dostupné jsou ovšem i alternativy, které mají i free verzi. Než tedy pořídíte některé placené rozšíření, doporučuji se porozhlédnout v knihovně pluginů, zda nemá alternativu zdarma. Mnohdy zvládnou to samé, dokonce i něco navíc. Výrazně může pomoci například Booster for Woocommerce, který nabízí opravdu nepřeberné množství možností a dokáže nahradit hned několik placených doplňků. A to již ve verzi zdarma.

Tak ať vám to prodává! A kdyby se nedařilo, ozvěte se nám, rádi nabídneme pomocnou ruku.

SDÍLEJTE S OSTATNÍMI

Zaujal vás článek?

Podělte se o něj s ostatními na sociálních sítích

Facebook
Twitter
LinkedIn